Mermer Silim

Alemdağ Beton Silim

Memer Silim

Mermer silim açıklayacak olursak ; Mermer yüzeylerde oluşan kir, pas, yağ ve bazı kimyasal maddeleri makinalar yardımı ile temizleme, parlatma ve cilalama işlemine denir. Silim işi genellikle yeni biten projelerin son aşamasındaki teslim sürecinde veya eski binaların yıpranmış, eskimiş, cilası bozulmuş zeminlerinin restore edilmesinde yani tekrar parlatılmasında çok önemli bir yer tutmaktadır.  

Günümüzde evimizin hemen hemen her odasında, mutfaklarınızda, banyo ve tuvaletinde en çok tercih edilen zemin aracıdır. Bunun yanında hamamlarda, restoranlarda, kafelerde ya da daha bir çok iş yerlerinde sıklıkla görmek mümkündür. Hayatımızda aktif olarak kullandığımız mermerin temizliğinde titiz davranmak gerekir. Özellikle büyük işletmelerde, yoğun insan sirkülasyonu olur. İnsanların oluşturduğu kirler, hava şartları, oluşabilecek dökülme gibi kazalar nedeniyle gözenekli yapıya sahip mermer yüzeyler kolayca kirlenir. Zaman içerisinde iyi temizlenmemiş olan mermerde kalıntılar ve kirler açığa çıkarak çıkmayan ve kötü görünen bir hal alır. YOUTUBE KANALIMIZ

Mermer Temizliği Nasıl Yapılmaktadır

Beton Zemin Silim olarak mermer temizleme işlemini özel bir cihaz yardımıyla yapmaktayız. Temizleme işleminde zeminin cinsine göre en iyi başlık seçimi yapılmaktadır. Bu nedenle işlem mermer zeminin bulunduğu her yerde rahatlıkla uygulanabilir. Özellikle otel, restoranlarda, hamamlar, kafeler, okullar, evler gibi alanlarda sıklıkla mermer temizleme işlemi yapılmaktadır. Ancak bu işlem sırasında sağlıklı bir sonuç alınabilmesi için dikkat edilmesi gereken önemli bir husus bulunur. Mermer temizleme işleminin kusursuz olması ve temizliğini yansıtabilmesi açısından düz bir zemine uygulanması şarttır. Bu nedenle öncelikle silim yapılmasını istediğiniz yüzeyin onarımının yapılarak düz görüntü elde edilmesi gerekmektedir.Mermer Silim

Cihaz büyük bir alanda dolaşarak çalışacağı için onarılmamış zeminlerde verimli bir çalışma yapılamaz. Öz Varlı izolasyon olarak çatlaklar ve sorunlar giderildikten hemen sonra zımparalama işlemine geçeriz.  Zımparalama yönteminde 8 ayrı zımpara kağıdı kullanılarak zemin adeta kusursuzlaştırılır. Zımparalama yöntemi sırasında zeminde ciddi bir toz katmanı oluşur. Bu temizliğin ön basamağıdır. Temizlenen mermer zemin toz katmanı sayesinde kirinden arınmaya başlar. Bu ön basamak sonrasında asıl temizleme işlemine geçilir. Bu işlemde makine kullanılarak sulu bir temizleme işlemi yapılır. Bu işlemde oluşmuş olan tüm yağ, pas, kir lekeleri temizlenir. Bu işlem insan gücü gerektirmesinin yanı sıra, başarılı bir sonuç alabilmek adına makineler yardımıyla yapılmalıdır. Mermer silim işlemi bittikten sonra zeminler ilk günkü gibi temiz ve göz alıcı görünüme ulaşır.

Eğer bu görünüme kavuşmak istiyorsanız firmamız Beton Zemin Silim güvenebilirsiniz. Şuana kadar hiçbir sorunla karşılaşmamış olan firmamız size en iyi hizmeti de sunmaktadır.

 

Zemin Yıkama ve Cilalama İşleminde Ped Seçimi

Mermer koruma ve temizliği amacıyla yapılan mermer silim işlemi, bir cihaz yardımıyla yapılmaktadır. Bu cihazın farklı kalınlıkta ve renkte pedleri bulunmaktadır. Bu pedler her zemin ya da işleme göre farklı şekillerde kullanılmaktadır. Pedler de koyu renkler zeminin sert olduğu mermerlerde, açık renkler ise daha hassas mermerler için seçilebilir. Ayrıca koyu pedler, aşınma, kazıma ve zor lekeler için ağırlıklı olarak kullanılırken açık renk pedler ise daha temiz alanlarda tercih edilir. Genellikle mermer, traverten, seramik ve mozaikte sert pedler tercih edilirken, traverten gibi alanlarda yumuşak pedler tercih edilir. Pedler ve renkleri hakkında bahsedecek olursak ;

Siyah Ped : Siyah keçeler özellikle aşınma ve zorlu lekelerde tercih edilerek zemini adeta kazırlar.

Kahverengi Ped : Orta yumuşaklıkta ki bu ped genellikle zeminin yıkama ve bakımında kullanılmaktadır. Özellikle cilalamada fazlasıyla kullanılır.

Kırmızı ped: Genellikle yumuşak zeminler için ideal bir peddir. Özellikle hafif lekeler üzerinde oldukça etkilidir ve cilalama da sıklıkla kullanılır.

Beyaz Ped : Genellikle yumuşak zeminlerde tercih edilen beyaz pedler, özellikle parlatma ve cilalamada ağırlıklı olarak kullanılmaktadır.

Çelik Yünlü Cila Pedi : Özellikle sert zeminlerde Kristalize cilalama yöntemi uygulanacağı zaman kullanılır. Cila telleri alüminyumdan yapılmıştır. Bunun yanında sürtünme ile ısınmasını sağlamak amaçlı çelik teller de bulunmaktadır.

Bunun yanında özellikle ağırlıklı olarak kristalize cila işleminde elmas pedler ve reçine pedler kullanılmaktadır. Bu pedler kusursuz bir görünüm ve parlaklık sağlaması açısından oldukça tercih edile edilen pedlerden biridir.

Farklı seçeneklerle ince ayrıntısına kadar ilgilenen firmamız Beton Zemin Silim mermerlerinize hasar bırakmamaktadır.

 
Scroll to Top
WHATSAPP
Merhabalar, Beton Zemin Silim olarak sizlere nasıl yardımcı olabiliriz ?